U bevindt zich hier:Start

Werken in Pepingen: Aanleg gescheiden stelsel in Steenweg op Bellingen Projectnummer 23 021V

De rivieren in Vlaanderen zijn jarenlang sterk vervuild geweest.In opdracht van het Vlaamse Gewest bouwt Aquafin de nodige infrastructuur om het huishoudelijk afvalwater te zuiveren. Het gaat dan om de zogenaamde collectoren en zuiveringsinstallaties.
 
Ook langsheen de Steenweg op Bellingen gaat Aquafin infrastructuurwerken uitvoeren: er wordt een collector (verzamelriool) aangelegd. Met dit project wil Aquafin het afvalwater van zo’n 50 inwoners, dat nu nog ongezuiverd in de Palonkenbeek belandt, aansluiten op het waterzuiveringsnetwerk.
 
Vanaf 3 april, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, zal De Watergroep reeds over een lengte van ongeveer 650 m de waterleiding vernieuwen. Om deze werken van De Watergroep veilig en vlot te laten verlopen zal er langsheen de Steenweg op Bellingen mogelijk wat hinder zijn en zal de verkeerssituatie wat wijzigen:
 
Wij hopen op uw begrip en medewerking te mogen rekenen. Hiervoor alvast onze oprechte dank! Deze rioleringswerken brengen ons in ieder geval dichter bij het uiteindelijke doel: opnieuw proper en helder water in alle beken en rivieren!