U bevindt zich hier:Start >> Sportelen

Sportelen


Wat is Sportelen?


Sportelen logoSamen van het leven en van sport genieten, dat is Sportelen. Ben je de vijftig voorbij en heb je geen zin meer om elke week door weer en wind te gaan sporten? Om voluit te gaan en zo misschien blessures op te lopen? Je vindt het niet zo belangrijk of je de wedstrijd nu wint of verliest? Maar vind je het wél belangrijk dat je tijdens het sporten eens kunt bijkletsen met je vrienden? En dat er regelmatig tijd is om op adem te komen of een grapje te maken? Wel, dan is Sportelen voor jou gemaakt!

Sportelen is geen nieuwe activiteit, het is een mentaliteit. Het is zeker geen nieuwe sport, maar wel een nieuw begrip. Samen van het leven en van sport genieten, dat is Sportelen. Het is sporten op eigen tempo, op eigen maat. Want bij het Sportelen is ontspanning minstens even belangrijk als inspanning.
En het allerleukste aan Sportelen is niet dat het ook gezond is, maar wel dat je het samen doet.

Meer info over Sportelen en het Sportelaanbod kan je vinden op www.sportelen.be

Veel Sportelplezier!

SportelgidsIn de sportelgids 2017-2018 vindt u het sportaanbod voor 50 plussers terug van de gemeenten Affligem, Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal en Ternat.

Zowel eenmalige sportieve activiteiten als de verschillende Pajotse sportclubs met een aanbod voor 50 plussers zijn in de gids opgenomen.

Wilt u graag gaan aquagymen, dansen, fietsen, joggen, tafeltennissen, yoga, curve bowlen, badmintonnen, petanquen, krolfen, turnen, vissen, volleyballen, wandelen, zwemmen? Dan vindt u vast een vereniging of activiteit naar uw wens in de sportelgids 2017-2018.

Heb je nog geen sportelgids? Raadpleeg dan hier de sportelgids 2017-2018 of kom een exemplaar halen op de sportdienst in het gemeentehuis of in de bibliotheek of in het OCMW.


Sportelactiviteiten

Curve Bowl tornooi

De gemeente organiseert jaarlijks, samen met ’Sportregio Pajottenland‘, een curve bowl tornooi waar iedereen (zowel gevorderden als beginners) kan aan deelnemen.


Regionale sporteldag

De regionale seniorensportdagen staan volledig in het teken van de actieve 50-plusser. In het gezelschap van andere senioren kan er op recreatieve wijze gesport worden. Zowel groepen als individuen zijn van harte welkom.
Een greep uit het sportaanbod: dans, petanque, boogschieten, wandelen, fietsen, Kubb, curve bowl, tafeltennis, badminton, ... Veel te veel om op te noemen. Zelf komen proberen is dus de boodschap.
Deelnemen kost € 8. De gemeente Pepingen en de seniorenadviesraad betaalt deze deelnameprijs voor inwoners van Pepingen. Het busvervoer (heen en terug) en een lunchpakket is hierin inbegrepen.


Gezonde lente
Tijdens de maanden april en mei organiseert de gemeente Pepingen allerlei activiteiten in het teken van gezondheid. Ook sport(el)activiteiten staan dan op het programma. Meer informatie over de gezonde lente vind je op de startpagina van deze website.


Sportelgemeente 2015Om van de sportelactie een succes te maken, is een goede samenwerking van verschillende partners zeker nodig. De gemeentelijke sportdiensten spelen hierbij uiteraard een belangrijke rol. Vandaar dat Bloso een label van ’Sportelgemeente 2015‘ toekent aan de gemeenten die aan enkele voorwaarden voldoen. Zo dient de gemeente overleg te organiseren met diverse lokale organisaties die actief zijn rond seniorenwerking. Er moet minstens één Sportelactiviteit georganiseerd worden. De gemeente moet gebruik maken van het logo en de naam Sportelen bij alle gemeentelijke Sportelinitiatieven. Deze Sportelinitiatieven worden ingegeven op de Sportelwebsite. Ook op de gemeentelijke website wordt aandacht besteed aan Sportelen en wordt een link gemaakt naar de Sportelwebsite (www.sportelen.be). Al deze nodige informatie verschijnt ook in het gemeentelijk infoblad.

Pepingen is 'Sportelgemeente 2015'!