U bevindt zich hier:Start >> Activiteiten

Sportactiviteiten

Algemeen

Gordelfestival (i.s.m. Sport Vlaanderen)
In het gemeentehuis en in de bibliotheek kan je terecht voor infobrochures omtrent het Gordelfestival.
Meer info vindt u op www.gordelfestival.be

Gezondheidsmaanden
Elk jaar staan de maanden april en mei in het teken van gezondheid. Naast allerlei 'gezonde' activiteiten staan ook sportieve activiteiten op het programma, zoals bijvoorbeeld een lessenreeks start to... Ook de Pepingse verenigingen, rusthuizen en scholen schenken dan aandacht aan het thema gezondheid. 
In de folder die elke Pepingenaar in de brievenbus ontvangt, vindt u een overzicht van alle activiteiten die in onze gemeente plaats vinden.

Kampioenenviering en sportprijs
Elk jaar worden de sportkampioenen van het afgelopen jaar in de bloemetjes gezet tijdens de kampioenenviering. Daarnaast wordt ook jaarlijks de Sportprijs toegekend aan initiatieven, prestaties, verdiensten van uitzonderlijke kwaliteit of speciale inspanningen met betrekking tot het bevorderen van sport. Met het toekennen van de Sportprijs wil het gemeentebestuur een belangrijke stimulans geven aan het sportleven in Pepingen.
De volgende kampioenenviering gaat door op vrijdag 13 september 2019 om 20u00 in zaal De Kring in Bellingen. Ken je sportkampioenen of ben je er zelf één? Wil je jezelf of iemand anders en/of een team kandidaat stellen voor de Sportprijs? Hoe dan ook, je bent van harte welkom!

Jeugd

Buitenspeeldag
Elk jaar organiseert de jeugd- en sportdienst een Buitenspeeldag op woensdagnamiddag voor of na de Paasvakantie. De Buitenspeeldag is een initiatief van de Vlaamse Overheid, Nickelodeon, Nick Jr., Ketnet, VTMKZOOM, Studio 100, VVJ en ISB.
Tijdens de Buitenspeeldag kunnen kinderen vanaf 4 jaar, tieners, jongeren en (groot)ouders genieten van allerlei sporten en spelen tussen 13.00u en 17.00u. De Buitenspeeldag gaat telkens in een andere deelgemeente door.

Scholenveldloop (i.s.m. SVS)
In de maand september organiseert de Stichting Vlaamse Schoolsport in heel Vlaanderen een Vlaamse Veldloopweek. De Pepingse scholenveldloop vindt plaats op de terreinen van S.K. Pepingen - Halle. 
In 2019 zal de scholenveldloop plaats vinden op vrijdag 27 september vanaf 13.15 uur.

Hopsakee (i.s.m. Sportregio Pajottenland en SVS)
De sportdienst en sportregio Pajottenland stellen in het najaar het materiaal van Hopsakee gratis ter beschikking aan de basisscholen van Pepingen. Dit materiaal is aangepast voor de allerjongste kleuters.

Sport Na School (i.s.m. SVS)
Klik hier voor meer informatie omtrent Sport Na School

Kleuterhappening (i.s.m. Sportregio Pajottenland)
Voor de allerkleinsten (3 tot 6 jarigen) organiseert de sportregio 2 maal per jaar een kleuterhappening. Kleuters kunnen zich uitleven in het ballenbad, doolhof, springkasteel, klim- en klauterparcours, knutselhoek, puzzelhoek, fietsen, grime,... Deelnemen kost € 5 of 5 KOE-PONGS. Inschrijven op voorhand is niet nodig, want dit gebeurt ter plaatse. 
De volgende kleuterhappening gaat door op:
zondag 17 november 2019 van 14.00 tot 17.00 uur in de sporthal in Liedekerke

Kijk! Ik fiets! (i.s.m. Sportregio Pajottenland)
Kijk! Ik fiets!' is een project waarbij kinderen onder begeleiding van een ervaren monitor en met actieve hulp van (groot)ouders leren fietsen op 2 wielen. Er is ook een brochure 'Kinderen op de fiets' voorzien voor de ouders, met tips en nuttige info. De sportregio organiseert dit jaarlijks in alle gemeenten van de regio. 
Inschrijven kan via dit inschrijvingsformulier.

Senioren

Regionale sporteldag (i.s.m. Sportregio Pajottenland)
In het voorjaar organiseert de sportregio een sportdag voor 50-plussers, telkens in een andere gemeente van het Pajottenland. Er wordt steeds gezorgd voor een uitgebreid en attractief sport- en beweegaanbod. 's Middags voorzien we voor alle deelnemers een lunchpakket en koffie/thee.
De gemeenten en de seniorenadviesraad nemen de kosten op zich, zodat Pepingenaren gratis kunnen deelnemen aan deze regionale sporteldag. De gemeente zorgt ook voor gratis busvervoer heen en terug.
Afgelopen sporteldag vond plaats op 9 mei 2019 in Herne.
Foto's zijn terug te vinden op onze Facebookpagina.

Curve-Bowl tornooi (i.s.m. Sportregio Pajottenland)
De sportregio Pajottenland organiseert jaarlijks een curvebowl tornooi in de regio. Hierop zijn zowel beginners als gevorderden welkom. De wedstrijden worden telkens gespeeld per twee.