U bevindt zich hier:Start >> Update Coronavirus - De Lijn

Update Coronavirus - De Lijn

AANGEPASTE VERVOERREGELING DE LIJN

Extra maatregelen in het kader van het coronavirus.
Houd voldoende afstand van elkaar en de chauffeur minstens 1,5 meter.
Ga niet naast elkaar zitten op bus of tram.

Meer info over de extra maatregelen: www.delijn.be/corona

De Lijn corona houd afsstand


_____________________________________

Vanaf morgen, woensdag 18 maart schakelt De Lijn over naar een aangepaste dienstregeling als gevolg van de stijgende impact van het Coronavirus. De Lijn hecht veel belang aan de veiligheid en gezondheid van haar medewerkers en klanten. Sinds het begin van de uitbraak in België staat De Lijn in nauw overleg met de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid en worden de richtlijnen die zij hebben vooropgesteld secuur opgevolgd. De Lijn staat ook in voortdurend overleg met de andere openbaar vervoermaatschappijen in België om samen af te stemmen over de te volgen aanpak.
 
Vanaf woensdag 18 maart wordt een aangepaste dienstregeling ingevoerd die er rekening mee houdt dat er maar zeer beperkt gebruik gemaakt wordt van de opvang van leerlingen in de scholen, maar anderzijds werkenden wel nog de mogelijkheid biedt om hun woon-werkverkeer met het openbaar vervoer te doen.  Concreet betekent dit dat we  in onze regio grotendeels naar de vakantiedienstregeling overschakelen. Voor het aantal busritten komt dit grosso modo neer op een daling met 14%.
 
De Lijn maakt zich sterk dat gegeven het aantal klanten dat in deze periode reist en de aangeboden dienstregeling, een verantwoorde spreiding van klanten in de voertuigen mogelijk blijft. De Lijn blijft nauwgezet de richtlijnen van overheidswege opvolgen.