U bevindt zich hier:Start >> ‘t Pajottenland ontdekken en proeven tijdens “Bruegel en de molens”

‘t Pajottenland ontdekken en proeven tijdens “Bruegel en de molens”

De vijfde molendag in het Pajottenland, op 26 mei, wordt een ‘specialleke’. Dankzij onze visionaire kunstenaar Bruegel bundelden de organisatoren een uniek programma. Beleef het molenerfgoed van de Heetvelde- en de Flietermolen. Er wachten je zelfs ongekende kaarten uit ver vervlogen tijden. Sta op de eerste rij om mee de bruegelbakker van 2019 te kiezen. Kinderen kunnen spelenderwijs de Pajotse molens leren kennen.

Wil je het molenerfgoed in de Markvallei eens koppelen aan hedendaagse Pajotse producten? En dat in combinatie met een begeleide fietstocht? Dan krijg je hiervoor de ideale gelegenheid op zondag 26 mei. Gezelligheid verzekerd. We fietsen 21 km en brengen ook nog een kort bezoekje aan het Museum van het Belgisch Trekpaard in Vollezele en houden halt aan een Hernse kubus. Er is ook aan gezinnen met kinderen gedacht. Zij krijgen een ‘vlak’ ritje van 16 km in de Markvallei onder de wielen.    
 
Je kan starten aan de Heetveldemolen op drie verschillende tijdstippen: 13 uur en 14.30 uur voor de tocht van 21 km. Om 14 uur vertrekt de gezinstocht van 16 km. De eerste halte is aan het Museum van het Belgisch Trekpaard in Vollezele. Daar wacht je een korte ‘inwijding’ in het verhaal van het Belgisch Trekpaard. Het tweede gedeelte van de tocht loopt over Herne en houdt halt aan de kubus in de Processiestraat. Verder wacht de Waltrudismolen. De laatste tussenstop is de Flietermolen in Tollembeek. Hier wacht een drankje. Bij aankomst op de Heetveldemolen kan je genieten van een croque monsieur.
 
Heksen
Bruegel en heksen, jawel. Met de heksenvereniging De Makrallen, uit het naburige Bever, willen we hierover ook iets kwijt… Je komt het te weten tijdens ‘Bruegel en de molens’.
 
Tijdschema: aanmelden minstens 15 minuten voor het vertrek.


lus

Heetvelde-molen

Museum

kubus

Waltrudis-molen

Flieter-molen

Heetvelde-molen

km/u

km

vertrek

stoptijd

stoptijd

stoptijd

stoptijd

aankomst

 

21

13u00

25'

10'

10'

30'

15u45

15

15

14u00

niet in lus

10'

10'

30'

16u30

10

21

14u30

25'

10'

10'

30'

17u15

15


Activiteit in het kader van het OKW-project ‘We bruegelen’ (voor de begeleide fietstochten), en in het kader van het Leaderproject ‘brueglbrood-Water en wind’ (voor andere activiteiten vijfde molendag) i.s.m. de gemeenten Galmaarden en Herne, fietsclub Draisineken, de Heetveldemolen, de Flietermolen, (H)echt Herne, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei.