U bevindt zich hier:Start >> GEZOND DE LENTE IN !

GEZOND DE LENTE IN !

PEPINGEN ZIET U ZITTEN !
 
Een goede gezondheid is goud waard. Een gezonde geest in een gezond lichaam is de grootste deugd en daar zetten we ons als gemeente graag voor in tijdens de gezonde lente. We willen graag het taboe rond geestelijke gezondheid doorbreken. Psychisch kwetsbare mensen worstelen met zichzelf en ook de samenleving kan er moeilijk mee om. En toch… wanneer praten over je problemen geen taboe is, is hulp sneller nabij. Lasten worden makkelijker om dragen of doen er niet meer toe. Daarom verkondigen wij als gemeente aan iedereen die het moeilijk heeft: IK ZIE U ZITTEN! En dat tonen we niet alleen symbolisch met een creatieve stoelententoonstelling maar ook door, in samenwerking met Logo Zenneland, een aantal taboedoorbrekende activiteiten rond geestelijke gezondheid te organiseren. Daarnaast werkten de gemeentelijke diensten samen met de plaatselijke verenigingen aan een boeiend menu met een aantal proevertjes maar ook een aantal stevigere sportieve activiteiten. Voor elk wat wils.

Voel je de lente al kriebelen. Blader dan rustig door de folder en maak een keuze uit het ruime aanbod. Zo kan je met een fris gevoel de zomer tegemoet. De sociale contacten krijg je er gratis bij !
 
Meer informatie kan u bekomen bij Suzanne De Cort, schepen van gezondheid – suzanne.decort@pepingen.be of bij Greta Verelst – 02 383 14 22 of greta.verelst@pepingen.be.
 
De folder met het overzicht van alle activiteiten is te bekomen op het gemeentehuis of hier te downloaden.