U bevindt zich hier:Start >> Nieuw mountainbikenetwerk Pajottenland

Mountainbikenetwerk Pajottenland

Zin om tijdens de weekends, vakanties, of op andere vrije momenten, te gaan mountainbiken in de buurt? Dat kan!

Op 19 november 2017 opende de provincie Vlaams-Brabant en sportregio Pajottenland het nieuwe mountainbikenetwerk in het Pajottenland, goed voor 323 km in totaal.

Je kan verschillende trajecten starten en uitproberen in Affligem, Bever, Galmaarden, Gooik, Lennik, Liedekerke, Pepingen (enkel een verbindingstraject tussen Gooik en Sint-Pieters-Leeuw), Roosdaal, en Ternat. Alle trajecten zijn ook allemaal aan elkaar gelinkt. Dus je kan probleemloos van het ene naar het andere traject rijden. Het MTB parcours kan je volgen via gekleurde pijlen (groen – blauw – rood – zwart). Een verbinding tussen trajecten is aangeduid in het geel.

De trajecten in al deze gemeenten zijn uitgetekend op netwerkkaarten. Een box met 3 geplastificeerde netwerkkaarten is vanaf nu te koop op het gemeentehuis in Pepingen voor € 10.

Gps-tracks van de verschillende lussen kunnen gedownload worden via www.sport.vlaanderen/mountainbikeroutes

Het mountainbikenetwerk Pajottenland werd gerealiseerd door Sport Vlaanderen, de provincie Vlaams-Brabant en de gemeenten Affligem, Bever, Galmaarden, Gooik, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal en Ternat.