U bevindt zich hier:Start >> overzicht nieuwsberichten

Overzicht actuele nieuwsberichten

19/08/2019Kapel de Onze-Lieve-Vrouw van Terlinden te Heikruis

-  De gemeente heeft het aanbod gekregen om de kapel De Eerste Kapel van de Heren van Ter Rijst of de Onze-Lieve-Vrouw van Terlinden te Heikruis te verwerven. De gemeente gaat hier graag op in om zo haar erfgoed te bewaren.

23/07/2019Eindelijk een manier om voorbeeldige chauffeurs in uw straat te bedanken

-   Eindelijk een manier om voorbeeldige chauffeurs in uw straat te bedanken Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s… chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook onze gemeente blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser. En iedereen krijgt de kans om de control cruisers in hun straat te bedanken.

23/07/2019Word vrijwilliger bij Tele-Onthaal en bied een uitweg

-   Word vrijwilliger bij Tele-Onthaal en bied een uitweg

19/07/2019Captatieverbod

-  Captatieverbod (onttrekken van water door landbouwers en bedrijven) in alle stroomgebieden van ecologisch kwetsbare waterlopen in Vlaanderen ...

10/07/2019nieuwe LEADER oproep voor het Pajottenland

-  Het Pajottenland bruist en bloeit. Om de streek nog meer dynamiek en leefbaarheid te bezorgen, rekent onze regio op haar inwoners. Tot eind 2022 is er nog bijna 300.000 euro beschikbaar om in de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal projecten rond plattelandsontwikkeling en -vernieuwing te realiseren. Die gemeenten zijn door Europa, Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant erkend als Leadergebied 2014-2020, en willen samen met hun inwoners en verenigingen de regio verder ontwikkelen.

22/01/2019Opleiding fuifcoach 2019

-  Schrijf je hier in voor (één van) de onderdelen van de opleiding fuifcoach