U bevindt zich hier:Start >> overzicht nieuwsberichten

Overzicht actuele nieuwsberichten

31/03/2020Controles voorwaarden coronavirus

•  Controles op het naleven van de voorwaarden!! Ook de lokale politie Pajottenland zal vanaf nu extra controles uitvoeren op het naleven van de maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus.

30/03/2020Hygiëneadvies voor de patiënt met symptomen van Covid-19 die thuis geïsoleerd is

•  Hygiëneadvies voor de patiënt met symptomen van Covid-19 die thuis geïsoleerd is en voor de omgeving.

30/03/2020De afhaalbib

•  De AFHAALBIB: Nu de bibliotheek voor onbepaalde tijd fysiek gesloten is, willen wij de collectie toch blijven openstellen. Wij nemen de nodige voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, maar voorzien vanaf nu een alternatieve dienstverlening om gratis materialen af te halen.

30/03/2020Gaat mijn afvalophaling door?

•  Om ervoor te zorgen dat de huidige dienstverlening kan blijven aanhouden, maximaal 0,5m³ papier & karton per adres.

25/03/2020Cybersecurity

• Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) waarschuwt voor een sterke stijging van valse berichten over het coronavirus. Cybercriminelen verspreiden virussen en ransomware verborgen achter COVID-19 berichten en applicaties.

25/03/2020Veiligheidsmaatregelen natuurgebieden

• Besluit van het Agentschap voor Natuur en Bos houdende veiligheidsmaatregelen ikv toegang tot bossen en natuurgebieden, verbod tot jacht en visserij

25/03/2020Steunmaatregelen zelfstandigen

Steunmaatregelen ondernemingen en zelfstandigen in tijden van corona

23/03/2020Pre-triagecentrum in Halle wordt dinsdag opgestart

• Pre-triagecentrum in Halle werd dinsdag 24 maart opgestart. Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria Halle, Artsenkring/Wachtpost Zennevallei, stad Halle en de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Pepingen, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos slaan de handen in elkaar en starten een pre-triagecentrum op. In zo’n centrum worden patiënten – in twijfelgevallen én na afspraak – klinisch onderzocht door een arts. Deze beslist dan of er een spoedopname nodig is of dat de patiënt naar huis kan.

23/03/20201712 verspreidt poster met tips over omgaan met conflicten in het gezin

• Tijdens de coronacrisis verwacht hulplijn 1712 een toename van conflicten en geweld in gezinnen. Vandaag al krijgen vele politiezones en parketten meer klachten over familiaal geweld. 1712 staat klaar om meer oproepen hierover te beantwoorden en zal tijdens de coronacrisis telefonische en online permanentie blijven voorzien. Daarnaast ontwikkelde 1712 een poster met tips over hoe gezinnen kunnen omgaan met conflicten en geweld tijdens deze periode.

21/03/2020Campagne Rode Kruis

• Campagne Rode Kruis tegen het coronavirus