U bevindt zich hier:Start >> Hoogstamboomgaarden

Hoogstamboomgaarden

Hoogstamboomgaarden de moeite waard

BoomgaardWellicht bent u één van die gelukkige personen die een hoogstamboomgaard met streekeigen fruitrassen bezit. Als dat zo is, dan kan u bovenop het genot van de bloesems en de vruchten, een beroep doen op een financiële ondersteuning vanwege de Vlaamse overheid.

Met het oog op het behoud en herstel van landschappen en het behoud van de biodiversiteit subsidieert de Vlaamse overheid namelijk onder bepaalde voorwaarden de aanleg van niewe en het onderhoud van bestaande hoogstamboomgaarden.

De wetgeving werd onlangs nog versoepeld zodat nu iedereen die een hoogstamboomgaard van minstens 10 bomen met rassen uit de toegestane lijst in eigendom heeft of beheert, een beroep kan doen op deze subsidie.

Hoe kom ik aan de subsidie?

Wens je gebruik te maken van deze mogelijkheid, neem dan tijdens de kantooruren contact op met de Nationale Boomgaardenstichting die, omwille van haar kennis terzake, aangeduid is als loket voor deze steunmaatregel en je ongetwijfeld kan vertellen of je in aanmerking komt voor deze subsidie en wat je moet doen om ze te ontvangen.

Info:

Nationale Boomgaardenstichting v.z.w.. - Leopold III-straat 8, 3724 Vliermaal-Kortessem
Telefoon: 012 39 11 88
e-mail: info@boomgaardenstichting.be
website: www.boomgaardenstichting.be