U bevindt zich hier:Start >> Landelijke Kinderopvang

Onthaalouders Landelijke Kinderopvang

Landelijke kinderopvang organiseert dagopvang van kindjes van 0 tot 3 jaar en buitenschoolse opvang tot 12 jaar bij onthaalouders.
Het aantal kindjes per onthaalouder is beperkt. Dit geeft de garantie dat elk kindje voldoende aandacht krijgt en in een rustige omgeving kan spelen en slapen. Een onthaalouder met ervaring is vaak een steun voor jonge ouders, wanneer er zich problemen voordoen rond voeding, verzorging e.d.

De dienst ondersteunt de onthaalouders in hun werk, organiseert vormingsavonden en zorgt voor alle administratieve en financiële regelingen. De werking staat onder toezicht van Kind en Gezin.

Ouders die een goede opvang zoeken voor hun kindje (vooral 0 tot 3 jaar) tijdens hun werkuren, kunnen bij ons terecht. Zij krijgen vrijblijvend alle nodige inlichtingen. De dagbijdrage wordt bepaald in verhouding tot het inkomen en de gezinslast.

Sinds 2014 heeft Landelijke Kinderopvang een erkenning voor een CIK (Centrum voor Inclusieve Kinderopvang) in zorgregio Halle.
Kinderen met een specifieke zorgbehoefte (medische of psychosociale problemen) zijn welkom in de opvang van 0-12jaar.
Het welbevinden van het kind staat hierbij centraal.
De verantwoordelijke bekijkt samen met de onthaalouder, kinderdagverblijf of buitenschoolse opvanglocatie en in overleg met de ouders en het kind
hoe de opvang kan georganiseerd en ondersteund worden.
Opvanglocaties in Bever, Beersel, Pepingen, Lennik, Herne, Halle, Gooik, Linkebeek, Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode worden ondersteund.
Contactpersoon: Melissa Vanhaelen –  0478 81 32 25 – mvanhaelen@landelijkekinderopvang.be
Of: 070 24 60 41 – hallevilvoorde@landelijkekinderopvang.be
 

Onthaalouder worden

Om onze dienstverlening nog beter uit te bouwen, zijn wij steeds op zoek naar enthousiaste onthaalouders, die op een hartelijke wijze met kleine kinderen en hun ouders kunnen omgaan en hiervoor hun huis en tuin willen openstellen. Met 30 jaar ervaring kunnen wij geïnteresseerden helpen een goede en bewuste keuze te maken!
Onthaalouders hebben sinds 2003 een eigen sociaal statuut. De kostenvergoeding kan gecombineerd worden met een uitkering voor tijdskrediet.