U bevindt zich hier:Start >> Ferm Kinderopvang

Onthaalouders Ferm Kinderopvang

Op zoek naar opvang voor je baby, peuter of schoolgaande kinderen?
Ferm biedt kwaliteitsvolle opvang in de regio bij onthaalouders, gericht op elk gezin, met aandacht voor inclusie.

Het aantal kindjes per onthaalouder is beperkt. Dit geeft de garantie dat elk kindje voldoende aandacht krijgt en in een rustige omgeving kan spelen en slapen. Een onthaalouder met ervaring is vaak een steun voor jonge ouders, wanneer er zich problemen voordoen rond voeding, verzorging e.d.

De dienst ondersteunt de onthaalouders in hun werk, organiseert vormingsavonden en zorgt voor alle administratieve en financiële regelingen. De werking staat onder toezicht van Kind en Gezin.

Ouders die een goede opvang zoeken voor hun kindje (vooral 0 tot 3 jaar) tijdens hun werkuren, kunnen bij ons terecht. Zij krijgen vrijblijvend alle nodige inlichtingen. De dagbijdrage wordt bepaald in verhouding tot het inkomen en de gezinslast.

Onthaalouder worden

Om onze dienstverlening nog beter uit te bouwen, zijn wij steeds op zoek naar enthousiaste onthaalouders, die op een hartelijke wijze met kleine kinderen en hun ouders kunnen omgaan en hiervoor hun huis en tuin willen openstellen. Met 40 jaar ervaring kunnen wij geïnteresseerden helpen een goede en bewuste keuze te maken!
Onthaalouders hebben sinds 2003 een eigen sociaal statuut. De kostenvergoeding kan gecombineerd worden met een uitkering voor tijdskrediet.