U bevindt zich hier:Start >> Vorming

Vorming

Kadervorming voor jeugdleiders

Met een cursus kadervorming bedoelen we bijvoorbeeld (hoofd)animator, (hoofd)monitor, (hoofd)instructeur in het jeugdwerk, jeugdhuisnavigator, ...
De gemeente organiseert zelf geen kadervormingscursussen voor jeugdleiders. Je kan hiervoor terecht bij tal van organisaties.
Alle Pepingse jongeren kunnen wel bij de gemeente terecht voor een toelage na het volgen van een erkende vormingscursus.
De toelage bedraagt 50% van de totale kostprijs van de cursus. Voor cursussen omtrent maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren krijg je zelfs de volledige kostprijs van de cursus terug betaald.

Klik hier voor meer informatie omtrent kadervorming.

Opleiding fuifcoach

Volgens het gemeentelijk feest- en fuifreglement is een opgeleide fuifcoach verplicht op elk openbaar feest of fuif. De gemeente Pepingen voorziet daarom jaarlijks gratis opleidingen voor fuifcoaches, in samenwerking met de lokale politiezone Pajottenland, de intergemeentelijke preventiewerker alcohol en drugs, PIVO Asse en de gemeenten Lennik, Gooik, Galmaarden, Herne en Bever.

Klik hier voor meer informatie omtrent deze opleiding.

Cursus AED

I.s.m. jeugdregio Pajottenland organiseert de gemeente een cursus AED voor verenigingen en andere geïnteresseerden.


Wanneer?
Waar?
Voor wie? leiding/bestuursleden van (jeugd)verenigingen, monitoren van speelpleinen, sportbegeleiders, en alle andere geïnteresseerden
Kostprijs? GRATIS