U bevindt zich hier:Start >> Activiteiten jeugd

Activiteiten voor kleuters, kinderen, tieners en jongeren

Buitenspeeldag

logo Buitenspeeldag zonder jaar - nieuwDe Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon, Nick Jr., KETNET, VTMKZoom, Studio 100tv, Kadet en de Vlaamse overheid met medewerking van Bataljong en het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en recreatiebeleid (ISB) en Cultuurnet Vlaanderen - uitmetvlieg.be.
De Pepingse jeugddienst en de sportdienst staan in voor de lokale organisatie. 

De Buitenspeeldag gaat elk jaar door in een andere deelgemeente op woensdagnamiddag na de Paasvakantie. 
De volgende Buitenspeeldag gaat door op woensdag 21 april 2021 in Elingen.
Heb je een idee voor een leuke activiteit of wil je zelf een activiteit organiseren tijdens de Buitenspeeldag? Laat het dan zeker weten aan de jeugddienst!

Meer info op www.buitenspeeldag.be/pepingen

Foto's van de voorbije edities kan je bekijken op www.facebook.com/gemeentepepingen

Roefeldag

De Roefeldag is een organisatie van de gemeente Pepingen en de Roefelstuurgroep. Op deze dag kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar verschillende beroepen uitproberen: dieren verzorgen bij de dierenarts, brand blussen bij de brandweer, houten werkstuk maken bij de schrijnwerker, klanten bedienen in het café, enz.

De volgende Roefeldag zou normaal doorgaan op zaterdag 27 juni 2020, maar is afgelast wegens de coronamaatregelen.

Foto's van de voorbije edities kan je bekijken op www.facebook.com/gemeentepepingen

Schatten van Vlieg

Vlieg heeft een schatkist verstopt in Beert.
Zoek je mee tussen 1 juli en 31 augustus?

Hoe kan je de schatkist vinden?
Neem een programmaboekje mee.
Ga dan naar de kerk in Beert (beneden aan de parking, Nederbeertstraat, 1673 Beert) en volg de pijlen van Vlieg. Onderweg moet je enkele opdrachten uitvoeren. Dan kom je in totaal 4 cijfers te weten. Deze cijfers heb je nodig om op het einde van de zoektocht de schatkist te kraken!

Voor wie? gezinnen met kinderen - ook de allerkleinsten (-5 jaar) kunnen mee zoeken naar de schat van Vlieg.
Zoektocht: 4 km
Thema: Hoor jij wat ik hoor?

Kan je iets winnen? Ja! Als je de schatkist in Beert gevonden hebt, kom dan naar het gemeentehuis van Pepingen en kies een leuk cadeautje!

Nog schatkisten zoeken in de buurt? Ga dan naar Gooik, Lennik, Herne, Galmaarden en Bever en zoek ook daar naar de schatkist. Heb je minstens 3 schatkisten gevonden, dan krijg je nog een extra gadget van Vlieg!

Meer info? www.facebook.com/jeugdregiopajottenland of www.uitmetvlieg.be/schattenjacht


Foto's van de voorbije zoektochten kan je bekijken op www.facebook.com/gemeentepepingen

Zomerprogramma

Wegens de coronacrisisis zal er dit jaar uitzonderlijk geen lente- en zomerprogrammaboekje verschijnen en zullen er geen zomeractiviteiten georganiseerd worden.
Elke 6-12 jarige krijgt wel een blijf-in-je-buurt-boekje met de post toegestuurd, waarin 60 ideeën, activiteiten, anti-verveling spelletjes staan. Elke dag van de vakantie weet je dus wel wat te doen!
Wij voorzien ook enkele alternatieven, zoals fotobingo, picknickplekjes, zomeractiviteiten in Park Terrijst, ... Check voor de meest actuele informatie onze facebookpagina.

Foto's van de voorbije zomeractiviteiten kan je bekijken op www.facebook.com/gemeentepepingen

Ezelsoor - boekenkaftdag

Koop geen 13 in een dozijn kaftpapier in de winkel, maar kaft je schoolboeken GRATIS met een origineel ontwerp van Ezelsoor. Kinderen uit onze regio hebben namelijk zelf kaftpapier ontworpen!

Of laat je boeken personaliseren door een unieke tekening of handlettering door één van onze illustratoren.
Tijdens Ezelsoor voorzien we ook leuke randanimatie of een 'back-to-school' workshop voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kom langs op woensdag 2 september 2020 tussen 13u en 18u in het zaaltje naast de bib in Bellingen.
Meer info op www.ezelsoor.info
! CORONAMAATREGELEN: er zal geen boekenkaftdag doorgaan op 2 september 2020. Er zullen wel afhaalpakketten ter beschikking gesteld worden ! Update: alle afhaalpakketten zijn reeds gereserveerd.

Blokspot

Tijdens de examenperiode december-januari en mei-juni voorzien we voor alle studenten uit de regio een plek waar ze samen rustig kunnen studeren. Zij kunnen terecht in een lokaal in woonzorgcentrum H. Vanderstokken (Palokenstraat 17, 1670 Pepingen) met gratis wifi, microgolfoven, frigo, ...

De gemeente voorziet gratis water, koffie en thee. Het woonzorgcentrum kan - indien gewenst - zorgen voor soep of een (warme) maaltijd tegen betaling.

De volgende blokspot zal normaal plaats vinden in december 2020 - januari 2021.

Check voor meer info de facebookpagina van Blokspot Pepingen.

Krokusvakantie / herfstvakantie


Tijdens de krokus- of herfstvakantie organiseert de jeugddienst een activiteit voor kinderen. Binnenkort vind je hier meer info.
 

MEGA

In de maand mei vindt de jaarlijkse MEGA fuif plaats. Alle leerlingen van het 6de leerjaar uit alle basisscholen van het Pajottenland komen dan samen om het project MEGA af te sluiten. Ook de jeugddienst, de intergemeentelijke preventiedienst TAD, politiezone Pajottenland, Huis van het Kind Pajottenland en JAC Halle-Vilvoorde zijn van de partij.

De volgende MEGA fuif zou normaal plaats vinden op donderdag 14 mei 2020 in zaal Edele Brabant in Gooik, maar is afgelast wegens de coronamaatregelen.

Kom op tegen Kanker - plantjesweekend

Enkele Pepingse jeugdverenigingen engageren zich om in september tijdens het plantjesweekend van Kom op tegen Kanker mooie azalea's te verkopen van deur tot deur. U kunt dan een plantje kopen voor de prijs van € 7.
Het volgende plantjesweekend gaat door op 18-19-20 september 2020.


Wil je mee plantjes verkopen in Pepingen? Laat het gerust weten aan de jeugddienst.