U bevindt zich hier:Start >> Vragenlijst voor starters

Vragenlijst voor starters

Welkom bij het serviceteam van UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel. Je droomt ervan met een eigen zaak te beginnen, wij helpen je alvast op weg…
Startersservice
In je zoektocht naar informatie over het starten van een eigen zaak, kan UNIZO Startersservice je op verschillende manieren ondersteunen.

Neem eens een kijkje op onze website www.startersservice.be. Je vindt er informatie over startvoorwaarden, formaliteiten, financiering, steunmaatregelen, enz. Je kan je op de site ook registreren om toegang te krijgen tot gratis software (www.startwijzer.be) en checklists voor het opstellen van je ondernemingsplan, en nog veel meer.

Worden je plannen voor het starten met een eigen zaak zeer concreet en zit je met bepaalde specifieke vragen, dan kan je terecht bij een Unizo Startersadviseur voor individueel advies. Gelieve op voorhand even te bellen op onze starterslijn : 078 35 35 65 voor een AFSPRAAK. Ook voor de leningen van het Participatiefonds dien je een afspraak te maken met een Startersadviseur.

Startscout: Starters in hoofdberoep met heel concrete plannen kunnen bij de Startersadviseur ook terecht om de haalbaarheid van de plannen na te gaan. Samen wordt er gewerkt aan het opstellen van een ondernemingsplan en je krijgt een gratis begeleiding tot 2 jaar na het opstarten van de onderneming. Gelieve ook hiervoor een afspraak te maken.

De Unizo Starterspas geeft je een stevige duw bij de opstart en het welslagen van je zaak. Met de Starterspas krijg je toegang tot een pakket van gratis voordelen, die je als starter op de goede weg zetten en daadwerkelijk je kansen op succes verhogen. De Starterspas geeft je onmiddellijk ook toegang tot de voordelen van het UNIZO lidmaatschap! Meer info vind je op www.starterspas.be.

Contacteer ons :
- UNIZO servicecenter: 078 35 39 39 - service@unizo.be
- UNIZO startersservice (Unizo Vlaams-Brabant & Brussel): vlaamsbrabant@unizo.be
   - Leuven 016 28 44 41
   - Brussel 02 238 07 06

ZENITO
Wat doet het ondernemingsloket voor jou?

Nakijken of je als starter aan alle startvoorwaarden voldoet
Bijna elke startende ondernemer moet een bewijs van beheerskennis voorleggen. Voor heel wat beroepen is er bovendien een bewijs van beroepsbekwaamheid, een specifiek diploma en/of een inschrijving bij een instituut nodig. KMO Direct informeert je grondig en stelt je persoonlijk dossier samen.

Als startende zelfstandige krijg je bij KMO Direct je uniek ondernemingsnummer.Uitvoeren van andere noodzakelijke administratieve formaliteiten
Als je het wenst kan KMO Direct zorgen voor je inschrijving bij de BTW , andere vergunningen aanvragen, of registraties verzorgen, ...

De inschrijving in de KBO bij KMO Direct vervangt dus de vroegere inschrijving bij het Handelsregister.