U bevindt zich hier:Start

Pepingen, het Pajottenland op zijn mooist


Welkom op de website van de gemeente Pepingen

Met deze site willen we je als inwoner nog sneller en eenvoudiger op de hoogte houden van onze dienstverlening, nieuwsberichten en activiteiten.

In de kijker

23/09/16Officiële voorstelling van het kinderboek ‘Monsters onder je bed’ van Katleen Wellemans

Op zaterdag 1 oktober is iedereen van harte uitgenodigd in de bib in Bellingen voor de voorstelling van het kinderboek 'Monsters onder je bed' van Pepingenaar Katleen Wellemans.

lees meer

22/09/16Workshop Running Performance

Tijdens deze interactieve workshop op dinsdag 27 september 2016 geven we antwoorden op heel wat vragen. Wat is een goede looptechniek? Hoe plaats je je voet bij het lopen? Welke krachtoefeningen helpen de kans op blessures te verminderen en de prestatie te verbeteren? Hoe train je je rompstijfheid?

lees meer

22/09/16Najaarsactiviteiten Audio-visueelmuseum Ter Kammen Bogaarden

Opendeurweekend op 15 en 16 oktober 2016
Dag van de wetenschap op zondag 27 november 2016

lees meer

20/09/16Scholenveldloop

Kom op vrijdag 7 oktober 2016 om 13.15u naar het voetbalterrein van FC Pepingen, en moedig de leerlingen van de lagere scholen van Hartentroef Pepingen en Spring in 't Veld Bellingen aan tijdens de jaarlijkse scholenveldloop. Iedereen is van harte welkom!

lees meer

13/09/16Spinning

1 oktober van 13.00 uur tot 18.00 uur.
Een actie voor Kom op tegen kanker

lees meer

05/09/16INBO – Wetenschappelijke monitoring gans Vlaanderen

In het kader van de verplichte rapportage aan Europa over de toestand van beleidsrelevante dier- en plantensoorten heeft de Vlaamse overheid de opdracht om een wetenschappelijk onderbouwde monitoring over heel Vlaanderen op punt te zetten en te organiseren. De wetenschappelijke methodologie werd door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) uitgewerkt. De vereniging Natuurpunt kreeg de opdracht om het terreinwerk uit te voeren voor het INBO en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Dit terreinwerk zal gebeuren door vrijwilligers die aangestuurd worden door Natuurpunt.

lees meer

01/09/16Workshop upcycling

Oud wordt nieuw en hip! Op donderdag 3 november 2016 kunnen kleuters en kinderen 3 uren knutselen met allerlei afvalmaterialen. Tijdens deze workshop upcycling geven we deze afvalmaterialen een tweede leven.

lees meer

29/08/16Win een speelplein voor onze gemeente

Breng je lege batterijen tussen 1 en 30 september 2016 naar een Bebat-inzamelpunt in Pepingen, en wie weet winnen we een speelplein in onze gemeente!

lees meer

03/08/16Doe mee aan het Groot Buurtenonderzoek

Via een bevraging in alle Vlaamse steden en gemeenten kunnen individuele burgers, buurtverenigingen, wijkcomités en bewonersgroepen hun mening geven over de buurt waarin ze wonen.

lees meer