U bevindt zich hier:Start

Pepingen, het Pajottenland op zijn mooist


Welkom op de website van de gemeente Pepingen

Met deze site willen we je als inwoner nog sneller en eenvoudiger op de hoogte houden van onze dienstverlening, nieuwsberichten en activiteiten.

In de kijker

17/05/17Schrijf je nu in voor de Roefeldag op 24 juni 2017 !

Op zaterdag 24 juni gaat in onze gemeente de Roefeldag door voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zorg dat je erbij bent en schrijf je hier in vóór 1 juni!

lees meer

16/05/17FEEST– Inspiratiedag voor feestende vrijwilligers

De gratis vrijwilligersverzekering bestaat 10 jaar. Om dit te vieren, nodigen we alle vrijwilligers uit op een inspirerend feest, waar je leert hoe je van je evenement een succes maakt!

lees meer

16/05/17Infoavond 'winkeloefening'

Tijdens de winkeloefening leer je de complexe info op voedingsetiketten juist te interpreteren. Je leert producten vergelijken om zo een gezonde en budgetvriendelijke keuze te maken.  
De info op een voedingsetiket is erg complex. Heel wat mensen zijn er zich dan ook vaak niet van bewust of een product al dan niet gezond is. De winkeloefening helpt de consument de gezonde keuze te maken in de supermarkt.

lees meer

15/05/17Kippenactie 2017

De gemeente Pepingen biedt zijn inwoners de kans om legkippen aan een voordelige, gesubsidieerde prijs (via een subsidie vanuit de gemeente en de milieuraad) aan te kopen.

lees meer

11/05/17Misverstand op de energiemarkt

Veranderen van energieleverancier kost geld - misverstand

lees meer

08/05/17Blokspot

Een rustige plek nodig om te studeren? Vanaf 22 mei tot en met 30 juni kan je terecht in onze blokspot in het zaaltje naast de bib in Bellingen.

lees meer

20/04/17Kijk! Ik fiets!

Leer je kind fietsen op 2 wielen met behulp van enkele nuttige tips van ervaren monitoren & actieve begeleiding van de (groot)ouders op zaterdag 10 juni.

lees meer

13/04/17Gezond de lente in!

Tijdens de maanden april en mei schenken we extra aandacht aan gezondheid in onze gemeente.

lees meer

06/03/17Zomeractiviteiten 2017

Verveel je je tijdens de zomermaanden? Geen nood, jeugddienst Pepingen en jeugdregio Pajottenland organiseren enkele leuke activiteiten voor kinderen vanaf 6 jaar tijdens de zomer. Schrijf je hier online in!
Of check nog meer activiteiten in ons handig zomerprogrammaboekje!

lees meer

15/02/17JOKA kamp in Huize Ter Loo Bellingen

Stel je kandidaat als begeleider voor het JOKA kamp in Huize Ter Loo in Bellingen van 13 tot 18 augustus 2017!

lees meer