U bevindt zich hier:Start

Pepingen, het Pajottenland op zijn mooist


Welkom op de website van de gemeente Pepingen

Met deze site willen we je als inwoner nog sneller en eenvoudiger op de hoogte houden van onze dienstverlening, nieuwsberichten en activiteiten.

In de kijker

13/08/18Werken Palokenstraat

Van 13 augustus tot en met 28 augustus zijn er werken gepland in de Palokenstraat. De Palokenstraat wordt hiervoor afgesloten in beide richtingen.

lees meer

06/08/18Melding schade landbouwteelten

Indien U als landbouwer, als gevolg van de extreme droogte, schade heeft geleden aan land- en tuinbouwbouwgewassen, dient U dit zo snel mogelijk te melden aan het gemeentebestuur.

lees meer

02/08/18De Mobiele fruitpers komt op zondag 7 oktober 2018 naar Pepingen!

Vanaf 75kg kan je bij de Mobiele fruitpers terecht om je eigen sap te persen (ongeveer drie houten kisten) waarvan minstens 85% appels (uitgezonderd 75% appels - 25% harde peren). Je kan het sap eventueel mengen met rode biet, vlier (aanrader), framboos, aardbeien, bessen of ander zacht fruit zonder harde pit.

lees meer

27/07/18Bekendmaking infectiehaard Amerikaans vuilbroed

De burgemeester stelt u in kennis van het feit dat een haard van Amerikaans vuilbroed werd vastgesteld op een bijenstand van een inwoner op het grondgebied van de gemeente Pepingen.
Rond de infectiehaard werd door het "Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV)" een schutkring afgebakend met een straal van 3 km.

lees meer

20/07/18Politiebesluit droogte

Politiebesluit vanwege de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant in het kader van de droogte ...

lees meer

30/06/18Wandelzoektocht Schatten van Vlieg

Zoek tijdens de hele zomer naar de schatkist van Vlieg in onze deelgemeente Bellingen! Bereid jullie voor op een stevige wandeling van ca. 4,5 kilometer. Onderweg krijg je enkele opdrachten in het thema ‘voel jij wat ik voel?'

lees meer

03/05/18Kampioenenviering en uitreiking sportprijs

Op vrijdag 14 september huldigen we alle Pepingse sportkampioenen van het afgelopen jaar en reiken we de Pepingse sportprijs 2018 uit.
Wie verdient volgens jou de Sportprijs Pepingen 2018? Ben je een sportkampioen, is uw vereniging kampioen of ken je iemand die kampioen geworden is? Meld dit dan aan onze sportdienst vóór 15 augustus 2018.

lees meer

06/03/18Zomeractiviteiten 2018

Verveel je je tijdens de zomermaanden? Geen nood, jeugddienst Pepingen en jeugdregio Pajottenland organiseren enkele leuke activiteiten voor kinderen vanaf 5 jaar tijdens juli en augustus. Schrijf je hier online in!

lees meer