U bevindt zich hier:Start >> Drogo-Ommegang

Drogo-Ommegang

Al meer dan 120 jaar trekt op de derde zondag na Pinksteren de Drogo-ommegang door de straten en velden van Bellingen. Schoolkinderen en verenigingen beelden in verschillende taferelen het leven van de patroonheilige van Bellingen uit.
Ze tonen hoe Drogo een leven van onthechting leidde, hoe hij negen keer te voet naar Rome op bedevaart trok en hoe hij zich als kluizenaar uiteindelijk liet inmetselen in een kerkmuur van Sebourg.
Zijn relikwieën belandden later met gevluchte monniken in het klooster van Cantimpré in Bellingen, waar men ze bij toeval op het einde van de 19de eeuw terugvond in de gewelven van de kerk. Ook de geschiedenis van de abdij van Cantimpré wordt uitgebeeld. Drogo wordt aanroepen als beschermer van het vee en als patroonheilige van de zwakke weggebruiker.

De ommegang is voor de vzw Bellingahaim de geknipte aanleiding om een heel weekeinde te feesten. In het “Drogo-restaurant” kun je zaterdagavond en zondagmiddag konijn met geuze eten. Zondag kan men om 11.30 uur ook genieten van een aperitiefconcert.

De opbrengst van de Drogo-feesten gaat integraal naar de renovatie van het ontmoetingscentrum in het voormalig klooster.

Contactpersoon is de ondervoorzitster van Bellingahaim vzw., mevrouw Jacqueline Smismans, jacqueline.smismans@telenet.be